Unieke overzichtscursus ‘Introductie tot de Westerse Traditie’

Oudheid, middeleeuwen, moderniteit. Kunst, muziek, filosofie, theologie, literatuur en natuurwetenschap. Aristoteles, de Bijbel, Bach en Goethe. Met deze unieke overzichtscursus geeft onderwijsstichting AILAS op beknopte wijze inzicht en overzicht in de veelzijdige culturele erfenis die aan de basis ligt van onze samenleving en haar gewoonten. We gebruiken hiervoor zorgvuldig geselecteerde originele bronnen.

In het voorjaar organiseert AILAS cursussen van vijf bijeenkomsten van twee uur elk, verdeeld over negen weken (vrijdagmiddag 20 april t/m vrijdagmiddag 15 juni in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, of woensdagavond 25 april t/m woensdagavond 20 juni op een locatie dichtbij het Amstelstation in Amsterdam).

In de zomer organiseert AILAS een intensieve zomerschool van vier dagen in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam (2-5 juli). Afhankelijk van buitenlandse deelnemers is die mogelijk in het Engels.

De voorjaarscursussen en zomerschool hebben bachelorniveau. Van deelnemers wordt verwacht dat zij een universitaire studie hebben afgerond of ingeschreven staan aan de universiteit. De docenten zijn verbonden aan Nederlandse universiteiten. Het aantal cursisten is maximaal vijftien per cursus.

Registratie

In de komende maanden volgt nadere informatie over de invulling van het programma.

De kosten bedragen voor studenten 375 euro. Voor professionals zijn die 450 euro per deelnemer.

Email voor vragen of aanmelding info@ailas.nl!

Aanbevelingen

“Ik heb in deze cursus meer geleerd dan in menig universitair vak.”

“Heel leerzame introductie tot ‘de klassieken.’ ”

“Ik weet nu eindelijk verbanden te leggen tussen de verschillende auteurs.”